ملاحظات دندانپزشکی دوران بارداری

مراقبتهای لازم پیش از بارداری

بارداری به تنهایی باعث ژنژیویت یا التهاب لثه نمی شود، بلکه بارداری پاسخ لثه به پلاک دندانی را تشدید کرده و نمای کلینیکی ایجاد شده را تغییر می دهد. به عبارتی حاملگی یا بارداری به صورت غیر مستقیم با تغییر شرایط دهان( تغییرعادت غذایی مادر باردار، تنبلی در رعایت بهداشت دهان، تغییر در ساعات خواب و..) بر سلامت دهان تاثیرمیگذارد. میزان شیوع ژنژویت یا التهاب لثه در دوران بارداری بین ۵۰ تا ۱۰۰% موارد است. افزا یش شدت ژنژویت یا التهاب لثه در طی ماه دوم و سوم بارداری اتفاق افتاده و تا ماه هشتم شدیدتر می شود ولی طی ماه نهم فروکش می کند. آن دسته از بیمارانی که قبل از بارداری خونریزی کمی ازلثه داشته اند متوجه افزایش میزان خونریزی از لثه خود می شوند. در واقع لثه ملتهب تر شده و به سهولت خونریزی می کند.
شایع ترین مشکلی که در دوران بارداری رخ می دهد رشد خوش خیم بافت لثه در نواحی از دهان مادر است که به دلیل تحریک عوامل موضعی نظیر جرم دندانی و تحریک لثه می باشد.

مراقبتهای لازم پس از بارداری

به طور کلی پیشنهاد می شود خانم ها پیش از تصمیم به بارداری ابتدا به دندانپزشک مراجعه کرده و لثه و دندانهای خود را درمان نمایند. اما اگر بارداری به صورت برنامه ریزی نشده اتفاق افتاد مشکلی نیست و درمانهای دندانپزشکی غیر اورژانس را می توان در سه ماه دوم با ملاحظات خاصی انجام داد. نگرانی از بابت تزریق ماده بی حسی دندانپزشکی که حاوی اپی نفرین می باشد در خانم های باردار وجود ندارد مگر در موارد با مشکلات خاص دوران بارداری که توسط پزشک متخصص زنان تایید می شود. به خاطر داشته باشید که اضطراب و ترس از درمان دندانپزشکی موجب ناراحتی شما در جلسه درمانی تان می شود نه مواد و بی حسی تجویز شده، که به راحتی با تکنیک های جدید کاهش درد و اضطراب قابل کنترل می باشد. از مصرف خودسرانه دارودر این دوران بدون مشورت با پزشک و دندانپزشک پرهیز کنید.فقط در مواقعی که دسترسی به دندانپزشک مقدور نیست میتوانید از استامینوفن ساده (نه استامینوفن کدیین) برای تسکین درد استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.